Höstens hetaste damklockor från Armani

Armani är ett av de största och främsta modehusen, som inte bara lyckats hålla sig relevanta genom alla dessa år, utan ett märke som ständigt utvecklas och förändras. Ursprungligen var det helt och hållet ett herrmärke som tillverkade högklassiga kostymer, men idag har de expanderat till många fler marknader, både vad gäller produkter, målgrupper och designer.

Klockor är en av de saker som Armani börjat med under det senaste årtiondet, och inledningsvis med lite varierat resultat. Som man kan vänta sig från ett märke som aldrig sysslat med klockor så tog det några år innan de fick snits på vilka designer som skulle bli populära, och vad deras kunder prioriterar när de shoppar klockor.

Nu har alla bitar fallit på plats, och mer därtill. Bland de olika modemärken som tillverkar klockor så ligger Armani i framkant både vad gäller design, kvalitet och teknik. De har dessutom en växande och allt mer populär kollektion av klockor för kvinnor, vilket äntligen ger även damerna möjlighet att bära Armani på handleden.

Precis som med deras kläder och andra accessoarer så förändrar Armani sina kollektioner av klockor för varje säsong, och här är våra absoluta favoriter från den senaste kollektionen.

Årets hetaste kombo – blått och roséguld

Med en blå urtavla som skiftar nyans, från ljust till mörkt, beroende på hur ljuset träffar urtavlan och en boett med tillhörande armband i polerat stål som accentueras av stål i roséguldston lämnar den här klockan ingen oberörd. Designen är lika delar modern och traditionell, men utan att vara överdrivet konservativ. Med en diameter på 32 millimeter och endast 7 millimeter tjocklek så tar den aldrig överhanden och passar dessutom under de flesta klädesplagg, även de som sitter mer tajt.

Fördelar: Elegant och stilren, passar till de flesta outfits, fungerar både på fest, fritid och kontor.

Nackdelar: Blått kan vara svårt att matcha med vissa andra färger.

Lyxig minimalism – klassiskt och funkar till allt

Det här är en klocka som verkligen ser ut att kosta mycket mer än vad den faktiskt gör, tack vare kombinationen av materialval och den diamantliknande urtavlan. Blandningen av rostfritt, polerat stål och stål i roséguldston skapar en fin kontrast, som går igen både i armbandet, boetten och urtavlan. Den lyfter looken när du bär klänning på fredagen, men fungerar också lika bra när du har jeans och en t-shirt på söndagen.

Fördelar: Klassisk design, minimal men med ett lyxigt och påkostat utseende. Vattentålig för vardagligt bruk som regn och svett.

Nackdelar: Något mindre tunn än genomsnittet för damklockor med cirka 9 millimeter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *