Klockor från Armani – så bra är de

Armani är ett av världens mest kända modemärken, med en stark historia som en av de främsta producenterna av exklusiva kostymer och herrkläder. En gång i tiden var Armani ett märke som var så dyrt att man behövde avsätta en (eller flera) månadslöner för att ha råd med deras kläder, men det har förändrats. För att nå ut till en större och yngre målgrupp har Armani lanserat ett flertal mer tillgängliga varumärken, som Emporio Armani och Armani Jeans.

Den största skillnaden mellan det ursprungliga märket och dessa nyare märken är att de har lägre priser samt ett annat och bredare utbud av produkter. Det säger kanske sig själv att de som köper kostymer för många tiotusentals kronor kanske inte är samma kunder som köper tvättade jeans, så genom att dela upp varumärket i flera olika så kan Armani bättre nå ut till en bredare massa.

Armani producerar en hel del smycken och accessoarer under flera av sina varumärken, däribland klockor. Utbudet av klockor varierar precis som för Armanis kläder från kollektion till kollektion, men utgörs vid var tid av ett 50-tal klockor.

Emporio Armani, Armani Exchange, Armani Jeans – vad är vad?

För dig som konsument så är den största fördelen med Armanis yngre märken att du kan bära äkta Armani utan att faktiskt behöva betala vad man kan kalla för Armani-priser. Med det så kommer också hög kvalitet, god design och inte minst prestige. Till skillnad från många andra märken så är Armani gångbart i de flesta sammanhang, både mer casual såväl som formellt. Detta gäller särskilt för Emporio Armani (EA), som är det mest exklusiva dotter-varumärket från Armani.

Emporio Armanis produkter kostar lite mer än exempelvis Armani Jeans (AJ) och Armani Exchange (AX), men håller också högre kvalitet och är därför mer populärt. Kort sagt kan man säga att Emporio Armani ger dig mycket för pengarna fast att det kostar lite mer, medan t.ex. Armani Exchange kostar mindre men också ger ett sämre prisvärde. Du betalar helt enkelt mer för märket och mindre för resten om du väljer AX eller AJ, så om du har möjlighet att välja så bör du i första hand sikta på produkter från Emporio Armani, i synnerhet klockor.

Klockor för både herr och dam

Armani producerar en hel del smycken och accessoarer under flera av sina varumärken. Utbudet av klockor varierar precis som för Armanis kläder från kollektion till kollektion, men utgörs vid var tid av ett 50-tal klockor. 

Trots att Armani traditionellt har varit uteslutande fokuserad på män så är deras klockor idag nästan lika populära bland damer, och det syns även i deras senare kollektioner. Tidigare dominerades kollektionerna av stora och maskulina klockor, men nu finns en växande andel av mindre klockor i stilrena designer med mjuka färger.

Så bra är kvaliteten på Armani-klockor

En av de allra vanligaste frågorna om Armani-klockor är: hur bra är de egentligen? Det beror på att Armani har ett starkt renommé och gott rykte inom kläder, men klockor är något som ställer helt andra krav på kunskap och erfarenhet. Det enkla svaret är att Armani är imponerande bra, och det beror till stor del på att de inte gör klockorna helt själva.

Klockor i allmänhet och mekaniska klockor i synnerhet kräver en hel del expertis, och det är inget man skakar fram i en handvändning. Därför gick Armani ihop med Fossil när de bestämde sig för att de ville satsa på att göra egna klockor. Deras samarbete går ut på att Armani designar och Fossil bygger, och hittills har resultatet av samarbetet varit mycket bra.

Fossil är en amerikansk tillverkare av både batteridrivna och mekaniska klockor, som normalt sett ligger strax under Armani i prisnivå. Fossil har tillverkat klockor som är driftsäkra och uppskattade i över 40 år och de klockor som de tillverkar för Armani är inget undantag. De har en lång livslängd och anses allmänt vara problemfria och lätta att underhålla, särskilt de batteridrivna. 

Givetvis kommer en Rolex eller motsvarande klocka som kostar 10-20 gånger så mycket hålla en ännu högre nivå, men det är knappast relevant för den genomsnittlige konsumenten. Kontentan är att Armani-klockor i de allra flesta fall är pålitliga och bra köp med en kvalitet som är över genomsnittet.

Missa inte rea på Armani-klockor

Armani är ett märke som säljs över hela landet, och så även på nätet. Till skillnad från de schweiziska klockmärkena så behöver du inte nödvändigtvis gå till en speciell klockbutik eller urmakare för att hitta Armani-klockor. Det här innebär också att det finns många fler återförsäljare, och ju fler som säljer, desto högre konkurrens – och desto fler reor.

Som för alla klockor så kan det vara en bra idé att gå till en butik för att testa klockan innan du väljer, men vi rekommenderar att du jämför priset på nätet innan du köper. Det är ingen skillnad i vare sig garanti eller kvalitet om du köper klockan online eller i ditt närområde. Det enda du bör vara uppmärksam på är att Armani, som alla ledande märken, återkommande blir utsatta för piratkopior som kan ha riktigt dålig kvalitet. Välj därför en återförsäljare som har ett bra rykte och undvik att köpa en begagnad klocka på Blocket, Tradera eller liknande. Dessa piratkopior kan se identiska ut på utsidan men gå sönder efter några månader, och det är bättre att betala några hundralappar mer än att förlora hela köpesumman.

Om du är priskänslig så håll utkik efter reor på nätet. Välj ut en eller ett par nätbutiker som säljer klockorna från Armani och avvakta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *